Под сянката на Сатурн

Автор: Джеймс Холис
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Леге Артис
Брой страници 192
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 145 грама
Размери 19x12
ISBN 9549933490
Баркод 9549933490
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

Сатурн е бил римският бог с незавидна съдба, който изял децата си в страха си да не му отнемат властта. Мъжете в историята са били психологически и духовно натоварени от сатурновото наследстбо, страдайки от корупцията на предаването на властта, тласкани от техния страх от жените и от другите мъже и по този начин - наранявайки себе си и другите.
Жените, както и мъжете ще намерят тази книга за необходима не само заради разкриването и осветляването на тайните, които мъжете носят в сърцата си, но и заради богатата перспектива относно необходимостта да се освободим от най-лошите влияния на патриархата. "Под сянката на Сатурн" се предлага на читателя, за да открие той за себе си някой от многото начини, по които тъмните митове са поразили нашите души и да го провокира да погледне навътре в себе си и да потърси по-голяма лична свобода."Определенията на това, какво означава да си мъж, мъжки роли и очаквания, съревнование и враждебност, засрамването и подценяването на много от най-добрите качества и възможности на мьжете всичко това има смазваща тежест. Този товар винаги е съществувал, но днес смелите мъже започват да се съмняват в необходимостта да живеят под него.
За да постигне всеки от нас по-голямо осъзнаване на мъжките преходи и терзания, аз съм длъжен да разкрия мъжките тайни. Правя го, за да може жените да разберат по-добре. Някои от тези тайни може да са нови за самите мъже, макар че аз сериозно се съмнявам, че има мъж, който да не се съгласи, че те водят кьм раните, които той е носил в своето самотно и уплашено сърце. Ако не можем да спрем нараняването и страха, поне можем да преодолеем изолацията. Нарастващата способност на мьжете да споделят своята мъка и гняв, да участват в разговор помежду си, също помага за излекуване на световната рана" - Д. Х.

от Анна / дата: 16 дек 2014

Това е най-хубавата книга за мъжката душа, която съм чела! Написана с безкрайно проникновено разбиране, дълбочина и човечност. Книгата може страшно да помогне на мъжете да разберат самите себе си, както и на жените да разберат мъжете до тях. Подходяща както за професионалисти, така и за широк кръг читатели. Горещо препоръчвам!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Изключително интересна книга за травмите от детството, раняването на мъжката душевност и зададените модели на поведение, изграждани постепенно в мъжката психика.

Ако трябва да бъдем точни, това е тема, която непрестанно занимава съвременния човек - мъжкото начало, разликите с женското, отблъскването и привличането помежду им.

В тази книга обаче е направено едно доста подробно изследване, обяснено чрез съпоставки с прозренията на Карл Густав Юнг, в паралел с примери от реалността. Разгледани са реални проблеми от ежедневието на пациенти, търсещи отговори по темата, правят се връзки с теми, интересували известни писатели, мислители, учени.

Ако прочетете тази книга, ще разберете научната страна на проблемите: какви са тайните на мъжете?

Дали ролите, които трябва да изпълняват са по-малко тежки и мащабни от тези на жените, или напротив?

До колко са чувствителни и в какво се изразява това? Каква всъщност е ролята на жената в живота на мъжа?

Това са едни от „вечните” въпроси. Но „Под сянката на Сатурн” предлага още няколко гледни точки - най- безценното! 

Кети Турманова, Хеликон Стамболийски