Тибетска книга за живота и смъртта/ тв.к.

Автор: Согиал Ринпоче

Коментари: 0

Издател Дамян-Яков
Брой страници 438
Година на издаване 2004
Корици твърди
Език български
Тегло 925 грама
Размери 24x17
ISBN 9545272600
Баркод 9545272600
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

В този мащабен и всеобхватен труд известният учител по будистка медитация Согиал Ринпоче обединява древната мъдрост на Тибет със съвременните изследвания за живота, смъртта и същността на Вселената. С невиждан досега размах книгата хвърля светлина върху величествената представа за живота и за смъртта, която лежи в основата му. Ринпоче представя простите и в същото време могъщи техники, изграждащи сърцевината на тибетската традиция, така че всеки, независимо от своята религия или обществено положение, да може да преобрази живота си, да се подготви за смъртта и да помогне на умиращите. Пред нас е едно ясно, вдъхновяващо и детайлно въведение към медитацията, към разбирането на кармата и прераждането, на изпитанията и удовлетворението от духовния път. Това е не само шедьовър на духовността, но и наръчник, пътеводител, справочник и източник на свещено вдъхновение.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

На живота и смъртта може би са посветени всички книги, които са се появили на бял свят след създаването на писмеността, но едва ли има друга книга, която толкова открито и всеобхватно да разгръща познанието за единната им същност.

Согиал Ринпоче е възпитаник на великата школа Дзогчен. Отгледан в атмосфера на мъдрост, съчувствие и всеотдайност, той си поставя задачата да разпространи идеите на древните будистки учения сред западната цивилизация и успява: вече повече от десет години „Тибетска книга за живота и смъртта” учи и вдъхновява милиони хора по света, а самият Ринпоче обучава, води семинари и се докосва до вълнуващите резултати от своя труд. Приета от множество институции, центрове и групи от всякакъв вид, книгата му е залегнала в основите на тяхната дейност и променила живота и усещането за смъртта на различни хора, независимо от религиозната им и културна принадлежност.

Наречена от своите читатели „нещо средно между жив учител и книга”, „Тибетска книга за живота и смъртта” наистина говори с мъдрия глас на най-великите учители на нашето време. И този глас успява да провокира проникването до „най-дълбоката природа на ума” и да обърне погледа ни към привидно скритата свещена истинност:

„Какво би станало, ако се стремяхме любовта и състраданието да се превърнат в мяра за всяко наше действие, ако се стремяхме да осъзнаваме до каквато и да било степен истинската същност на ума, която е в основата на цялото ни съществувание? Това би било истинска революция, която би дала на мъжете и жените свободата да открият собственото си рождено право, това вътрешно измерение, пренебрегвано така дълго, би ги обединило в пълнотата на човешкия опит с цялата му тайнственост и величие.”

Согиал Ринпоче

Жана Иванова, Хеликон Пловдив Център