Къде грешим най-често. Наръчник по правопис и пунктуация 7-12 клас

Автор: Ваня Колева

Коментари: 0

Издател Диоген
Брой страници 126
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 200 грама
Размери 24x16
ISBN 9789549093438
Баркод 9789549093438
Категории Тестове, сборници, Учебна литература, Учебници

Учебно пособие

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 8.00 лв.

Тази книга е резултат на системни наблюдения върху типичните грешки, допускани от учениците при писане на различни по характер текстове. Под формата на лесен за използване наръчник авторите систематизират
правописните и пунктуационни правила и ги илюстрират с богат набор от примери, за да може читателят по-бързо и по-лесно да намери
решение на затруднилия го проблем. Втората част на книгата предлага примерни задачи за упражнения и проверка на готовите знания, които ще улеснят както преподавателите по български език, така и онези, които са решили самостоятелно да поработят върху правописа си.
Изданието е предназначено да служи като помощно средство в подготовката за кандидатстване след седми клас, за държавните зрелостни изпити и за кандидатстване във висши училища.А така също и на всеки, който иска да пише правилно на български език.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Ваня Колева е водещ специалист в комплексната методика за профилактика и лечение, насочена към активиране на възстановителните възможности на човешкия организъм. Завършила НСА със специалност методист по лечебна физкултура, тя от 23 години се занимава с китайска медицина и методи на лечение. Специализирала е акупунктура и акупресура при проф. Ив. Кирова (1982 г.), иглотерапия при проф. Г. Гутуранов (1985 г.), ирисова диагностика при д-р Булатов (1990 г.), кинезитерапия (1991 г.), зонотерапия и лечение на мускулни, ставни и ревматични заболявания при проф. Тодоров (1994 г.). През 1988 г. защитава дисертация на тема „Рефлексотерапия – методи на лечение“ и получава званието кандидат на медицинските науки. След като работи във ВМИ – София и Правителствена болница и специализира в Германия, Русия и Норвегия, през 1996 г. Ваня Колева получава званието „майстор на цигун терапията“ в Китай, където се обучава и в лечението с микроигли, Су-Джок терапия (корейска народна медицина), ароматерапия и пулсова диагностика при академик Хау и доц. Лидзин. След завръщането си Ваня Колева работи като преподавател в Медицинския колеж в Пловдив, а по-късно в Медицински център „Ултрамед“ и Център за неотложна медицинска помощ „Евромед“ – Пловдив. От 2001 г. се обучава в безлекарствения терапевтичен метод със СКЕНАР и е един от основателите на дружеството по скенар терапия в България.
Освен в България, г-жа Колева е работила в Германия, Норвегия, ОАЕ и Турция. Член е на Института на човека в Пекин, на китайската Академия „Хан Лин“, на Международното дружество по скенар терапия и на руското дружество по ирисова диагностика.