Класическа немска кухня

Автор: Надя Пери

Коментари: 0

Издател Хомо-Футурус
Брой страници 112
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 147 грама
Размери 13x20
ISBN 9786192230432
Баркод 9786192230432
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

И в немската кухня, както във всички европейски кухни, се забелязва влиянието на кулинарното изкуство от съседните страни, предимно чешко, австрийско и швейцарско. Запазени са, разбира се, и традиционните ястия, при които вкусовите комбинации понякога са твърде необичайни за българската готварска традиция.

Предпочитаните меса са свинското, като често се използват и свински крачета, и телешкото.
Птиците се приготвят по обичайните начини, но особен интерес предизвиква комбинирането на печена гъска с компот.
От рибите най-разпространени са ястията с шаран и щука, сервирани със сосове.
Най-използваните зеленчуци са зелето (прясно и кисело), различни видове зелени салати и картофите - варени или пържени, които са неизменен спътник на почти всяко ястие.
Сладкарството е известно с традиционните си немски специалитети - например дрезденският коледен кейк със стафиди. Във вакуумирани опаковки той е познат по всички континенти.
Германия е известна и със своите вурстове (салами) и франкфуртери (кренвирши).

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg