Идентичност и криза. Случаят Косово

Автор: Колектив

Коментари: 0

Издател Изток-Запад
Брой страници 144
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 170 грама
Размери 20x13
ISBN 9543210365
Баркод 9543210365
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Можем ли да разглеждаме разпада на разумния човешки диалог, който неизменно съпровожда политическите и военните кризи от типа на Косовската, като проява на някаква фундаментална "нищета на човешкия разум"?
На какви закономерности се подчиняват тези провали на смислената комуникация, а и следващото ги възстановяване на диалога между противоборстващите страни?
От какво се обуславят несъвместимите интерпретации на кризата, и по-специално на "постнационалната" криза, предлагани от различните участници в конфликта?
Трябва ли да приемем безрезервно добре известното обяснение на тази несъвместимост в духа най-вече на конфликта между утилитарните интереси на участниците?
Предлаганата на вниманието на читателя книга търси отговорите на тези фундаментални въпроси, като се основава както на модерната социологическа теория, така и на щателния анализ на несъвместимите позиции по Косовската криза, изразени в пресата. Тази изследователска стратегия позволява да се проникне в скритата зад повърхностните видимости логика на човешките конфликти и, в частност, на такава нова и драматична тяхна разновидност като постнационалните войни.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg