Уроци по лидерство от китайската класика: Пътят на воините / Кодексът на владетелите

Автор: Томас Клиъри

Коментари: 0

Издател Фокус
Брой страници 140
Година на издаване 2004
Корици меки
Език български
Тегло 190 грама
Размери 21x14.5
ISBN 9547830082
Баркод 9547830082
Категории Философски направления, Философия, Хуманитарни науки, Книги

"Тази книга е антология на подбрани текстове от няколко известни трактата на класическата китайска стратегия. Някои от идеите са лесно приложими към съвременните условия, а други звучат по-скоро като предупреждения. Всички те се отнасят за човешкия потенциал."

"Разбирането и познаването на човешката природа и поведение е от основно значение за осъществяване на успешно и удовлетворяващо взаимодействие независимо от сферата на дейност - било то в държавното дело, военното изкуство, търговията и бизнеса или в семейните и междуличностни отношения. В класическата литература, предназначена да ни помогне да постигнем разбиране и познаване във всички тези аспекти, можем да разпознаем начините, по които ние или хората около нас действат. Също така ще видим колко ефективни можем да бъдем, ако опитаме, или пък какви беди бихме си навлекли, проявим ли небрежност. Така от целия този спектър на човешки възможности ще научим важни и полезни идеи, ще се сдобием с мъдрост и далновидност, за да ни помагат в избрания от нас път."
Томас Клиъри


Организацията
Казано е: "Назначете умните, възползвайте се от способните и много скоро ще постигнете успех; издавайте ясни заповеди и точни напътствия, и ще постигнете добри резултати, без да се нуждаете от пророкувания; уважавайте постиженията и насърчавайте добрата работа и напредъкът ще дойде, без да отправяте молитва за него."
Също така се казва: "Показанията на небето не са толкова добри, колкото предимствата на земята; предимствата на земята не са толкова добри, колкото хармонията между хората." Това, което мъдрите ценят, е доброто управление на хората.
Учителят Уей ЛяоНаправете хората си преуспяващи
Не омаловажавайте постиженията им, не губете времето им; управлявайте ги свободно, подпомагайте работата им и им съдействайте при решаване на проблемите: така ще управлявате целия свят.

Учителят Уей Ляо

Победата над врага
Върховното постижение не е да спечелиш сто победи в сто битки. Върховното изкуство е да покориш врага, без да влизаш в бой.
Сун Дзъ, Изкуството на войната

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]