Глинени крака

Автор: Тери Пратчет
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Вузев
Брой страници 406
Година на издаване 2000
Корици меки
Език български
Тегло 208 грама
Размери 18x10
ISBN 9544220593
Баркод 9544220593
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Кой убива беззащитни старци? Кой трови Патриция? Есенните мъгли пълзят из Анкх-Морпок, а градската стража издирва престъпник, когото никой не е виждал. Може би големите знаят нещо. Но тези невъзмутими глинени човеци, които се трудят денем и нощем, без никому да навредят, изведнъж са започнали да се самоубиват… И стражата си има придостатъчно свои проблеми. Върколакът в нея страда от сериозни затруднения преди пълнолуние. Ефрейтор Нобс се сдушава с тузарите на града, а току-що постъпилото на служба джудже нещо не е наред, ако се вгледаш зорко - то носи грим и обици. Кому да се довериш, когато разярени тълпи излязат на улицата, заговорници плетат паяжините си, а всички улики те подвеждат да се изложиш?
Посред нощ сър Самюъл Ваймс, Командирът на Стражата, изведнъж открива, че истината май се е стаила в думите, които изпълват нечии глави. Една смразяваща история за отрова и грънци!

от Администратор / дата: 06 окт 2020

Към настоящия момент от страна на издателството няма информация за предстоящо ретиражиране.

от Вероника / дата: 05 окт 2020

Ще има ли скоро нов тираж?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Както винаги иззад фантастичния външен вид на персонажите и безумната космология на Пратчет прозират човешки проблеми. В случая – проблем на човечеството, с който то се утешава и убеждава, че се е справило, но някакси нещата все не са както трябва.
Става въпрос за дискриминация и еманципация, за божествения огън и писмената в главите ни. Вярвам, че читателите на Пратчет са достатъчно интелигентни, за да направят връзката.

Николина Бочева, Хеликон - Витоша

Роден в Беконсфилд. През 1959 година постъпва във висшото техническо училище в Уайкомб. Първия си разказ \"The Hades Business\" публикува в училищното списание през 1961 год., а през 1963 год. същия разказ се появява в професионално издание. През 1965 год. напуска училището и се заема с журналистика. През 1971 год. публикува първия си роман \"Килимените хора\" (\"The Carpet People\"). Истинският успех идва при Пратчет през 1983 год. след публикацията на блестящия хумористично-фантастичен роман \"Цветът на магията\" (\"The Colour of Magic\"), с който започва грандиозния цикъл \"Discworld\".

Според статистиката, през 90-те години Пратчет е най-четения във Великобритания автор, неговите книги са най-продаваните в сравнение с който и да е от живите писатели. Според някои оценки, неговите книги са около 1% от всички книги, продадени във Великобритания.