Капани за любов и власт - Книга втора

Автор: Благомира Халачева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: PDF PDF

Коментари: 0

Издател "Пи-Ар-Ви---рефреш-вижън"-ООД
Година на издаване 2021
Език български
Формат PDF
ISBN 978-619-7564-17-4
Баркод 978-619-7564-17-4
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Е-книги

Втора книга от трилогията Мария-Магдалена на Благомира Халачева е със заглавие „Капани за любов и власт“. Предизвикателна, многопластова и увлекателна, още от първите редове сякаш попадаме във филм с илюзията за триизмерна реалност от нарисувания град на стената, който служи като портал за преминаване от отвъдния в земния свят.

Романът съдържа опорните точки първата книга „Деца на греха“ и свидетелства за творческата зрелост на авторката. Тя държи под контрол сюжет, интрига, образна система и очакваните обобщения на философско, религиозно, езотерично и политико-икономическо ниво. Същевременно е обрана, стегната, лапидарна.

Книгата й има особена съдба.

Писана е по горещите следи на драматичните събития, разтърсили страната ни преди три десетилетия, но излиза сега с конкретни детайли и дати. Вероятно всеки би я възприел различно, най–малкото интересно да се запознае и осмисли онези неповторими дни между октомври 1990 и лятото на 1991 година. Те са важни и определящи за съдбата  ни, тъй като тогава се изгради порочният олигархичен модел, с който България продължава да се управлява и в който партиите са само придатък на амбициите и желанията на агресивния капитал у нас.

В романа се приплъзват реалност и мистерия, събирателни образи и митични същества от духовния свят. Той засяга интересни сакрални теми за реалността, в която живеем и еволюцията на душата.  В него  намират място пророчествата на Нострадамус, Тамара Глоба и Слава Севрюкова. Българката в лицето на Мария-Магдалена е духовна и интелигентна, и затова съдим по  перфектният й френски  с Оливие Кокто, собственик на френска козметична компания. Сюжетът на „Капани за любов и власт“ , затворен между София и Смолян, продължава развитието на историята от първата част „Деца на греха“. Проследява съдбата на персонажите, с уплътняване на основните конфликти и размислите за еволюцията на душата,  в контекста на необратимите процеси.

„Капани за любов и власт“ е отделен роман, но той не е самостоятелен като статус и трябва да се разглежда като част от цялото, pars pro toto. Свързан е едновременно с „Деца на греха“ и с очакваната трета книга на поредицата. За да се възприеме пълноценно трябва да се прочете след „Деца на греха“ с подстъп към нещо ново и непознато, което очакваме в последната част с име – Мария-Магдалена.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]