Последният изход

Автор: Калина Стефанова

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Коментари: 1

Издател Унискорп
Език български
Формат ePUB
ISBN 9789543303465
Баркод 9789543303465
Категории Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Е-книги

от савина / дата: 15 фев 2012

Бих искала да изкажа разочарованието си от тази книга. Оказа се много посредствена. За мен авторката е доста инфантилна като писател. Личи си взаимстване, но няма добър авторски почерк. За мен това е книга на ниво гимназиални опити за литература. Съжалявам, но съм доста разочарована, особено след като прочетох рецензията тук.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Доц. д-р Калина Стефанова е вицепрезидент на Международната асоциация на театралните критици. Автор (съставител и съавтор) е на 11 книги, три от които са на английски, издадени от Международното академично издателство "Харууд академик пъблишьрс", с премиери в Ню Йорк през 1994 г. ("Кой командва парада на нюйоркските сцени?") и в Лондон през 2000 г. ("Кой отброява точките на лондонските сцени?" и "Източноевропейският театър след желязната завеса"). Съставител е и на първото пространно представяне на българския театър на английски език в две части "Съвременен български театър" (1998), издадено от същото издателство. Има публикации на 18 езика в 20 страни.
През 1990 г. печели американската стипендия "Фулбрайт" и в продължение на две години е гостуващ учен в Нюйоркския университет. През 1993 г. защитава дисертация на тема "Съвременна американска театрална критика" в НАТФИЗ "Кр. Сарафов". През 1996 г. печели стипендия на Британския съвет за петмесечно изследване в Градския университет в Лондон. През 1998 г. преподава театрална критика като гостуващ учен в университета в Кейптаун, Южна Африка. Изнасяла е лекции и е водела семинари по театрална критика в 8 страни - от Русия до Сингапур. През 2001 г. е първият български експерт по театър в Директората по култура и образование към Европейската Комисия в Брюксел. В България води клас "Театрознание" в НАТФИЗ "Кр.Сарафов".